На Херсонщині USAID допоможе створювати і розвивати молодіжні простори

13 Січня 2021, 17:03

Херсонська область увійшла до шести областей, де проводиться конкурс для поліпшення роботи вже існуючих у місцевих громадах молодіжних просторів, а у разі їхньої відсутності, для створення нових.

Про це повідомили в програмі USAID Мріємо та діємо, яка реалізовує відповідний проєкт «МолодьТуТ: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді».

За інформацією організаторів конкурсу, заявки приймаються до 01 лютого поточного року.

До конкурсу запрошуються ініціативні групи з:
  • Київської (окрім міста Києва)
  • Івано-Франківської
  • Рівненської
  • Херсонської
  • Одеської
  • Харківської областей
До ініціативної групи можуть входити:
  • представники органів місцевої влади,
  • громадських та благодійних організацій та будь-які інші представники громади, незалежно від посади та роду діяльності.
В рамках оголошеного конкурсу буде відібрано 12 молодіжних просторів (попередньо дві ініціативні групи з однієї області), що візьмуть участь у програмі «Мріємо та діємо» в період орієнтовно з березня 2021 року до вересня 2023 року.

Мета проєкту “МолодьТут: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді” полягає у посиленні спроможності молодіжних просторів у громадах надавати якісні послуги для молоді та розбудовувати сприятливе середовище для розвитку громадського активізму, підвищення соціальної згуртованості, просування толерантності та інклюзивності у громадах.

Участь у проєкті складатиметься з двох етапів:
  • Запуску молодіжного простору: візити в громади з метою оцінки приміщення простору, організація дизайн-сесій з молоддю, навчання команд молодіжних просторів, проведення БУР-табору, облаштування приміщення у разі необхідності;
  • Діяльності молодіжного простору: розробка плану діяльності, стратегії розвитку та досягнення стійкості молодіжного простору. Відібрані команди пройдуть навчання з управління молодіжними просторами та отримають грант на реалізацію запланованої діяльності.
Більше про проєкт “МолодьТут: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді” та як долучитися можна дізнатися за посиланням: ttps://mailchi.mp/bbbc1d5b157e/molodtut
«Мріємо та діємо» – п’ятирічна програма спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни. Програма «Мріємо та діємо» виконується міжнародною некомерційною організацією IREX за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).