На Херсонщині триває реорганізація державних адміністрацій ліквідованих районів (відео)

31 Січня 2021, 12:24

будівля Генічеської районної державної адміністрації та районної ради до війни

На виконання заходів з реорганізації Генічеської райдержадміністрації в умовах укрупненого району надається три місяці. Адміністрації районів, що ліквідовуються, будуть реорганізовані шляхом приєднання до Генічеської РДА. При цьому єдина функція, яка повністю переходить від адміністрації до територіальних громад новоствореного району, – це надання адміністративних послуг населенню.

Про це розповіла представниця комісії з реорганізації Світлана Шворак під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

Створену 11 січня цього року обласною адміністрацією комісію з реорганізації Іванівської, Новотроїцької, Нижньосірогізької районних державних адміністрацій шляхом приєднання до Генічеської РДА очолив голова Іванівської адміністрації Юрій Іваниця.

За словами Світлани Шворак, в комісії затвердили план заходів з реорганізації, а також план вивільнення працівників. Вже попереджено людей про наступне вивільнення.

На процес реорганізації визначено строк три місяця.

Затверджено ліквідаційні комісії структурних підрозділів тих адміністрацій, що припиняють свою діяльність. Зараз відбувається процес інвентаризації об’єктів майна, до 20 лютого необхідно підготувати описи голові комісії, передавальні акти будуть направлені до Генічеської РДА для завершення повноважень цих юридичних осіб.

Гранична чисельність нової адміністрації – 129 осіб.

«Це достатня кількість для здійснення повноважень, якщо взяти граничну чисельність всіх чотирьох адмінстрацій разом, там було близько двох сотень штатних одиниць, то можемо говорити про скорочення, йде зменшення граничної чисельності штату», – зазначила вона

Є рекомендаційний перелік структурних підрозділів для районної ради укрупненого району, всі функції залишаються, однак відділи надання адмінпослуг переходять до територіальних громад – ця функція повністю передається.

Функції, які продовжуватиме виконувати райдержадміністрація, – внутрішній аудит, соціальний захист населення, цифровий розвиток, інформаційна діяльність та комунікація з громадськістю, цифровізація, цифрова трансформація, організація діяльності центрів надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, Кабмін видав розпорядження щодо реорганізації та утворення районних державних адміністрацій. Затверджені документи, завдяки яким в  Україні розпочався процес утворення та реорганізації районних державних адміністрацій. Відповідне розпорядження було прийнято Кабінетом Міністрів України 16 грудня минулого року.

17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову «Про утворення та ліквідацію районів». За нею у Херсонській області утворено п’ять районів.

Тепер Херсонська область поділена на Бериславський, Генічеський, Каховський, Скадовський та Херсонський райони.

Генічеський район (з адміністративним центром у місті Генічеськ) у складі територій Генічеської міської, Іванівської селищної, Нижньосірогозької селищної, Новотроїцької селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.