На Херсонщині підпільно виготовили горілку та коньяк на два мільйона гривень

23 Січня 2021, 18:41

Група осіб у місті Херсоні організувала масове підпільне виробництво фальсифікованої горілки та коньяку. Реалізовували покупцям недоброякісну продукцію через торгівельні мережі в області та інші регіони України.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі, за процесуального керівництва якого викрили цех з незаконного виготовлення з метою збуту алкогольних напоїв.

У ході санкціонованих обшуків правоохоронцями виявили та вилучили ємкості з алкогольними напоями об’ємом 4170 літрів, підроблені марки акцизного податку, обладнання та транспортні засоби. Загальна сума вилученого становить близько двох мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ГУ Державної фіскальної служби у Херсонські області АР Крим та м. Севастополі.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на усе вилучене майно, проведення відповідних судових експертиз та притягнення до відповідальності осіб причетних до злочинної діяльності.

Раніше за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури трьом чоловікам, які діяли у складі організованої злочинної групи, повідомлено про підозру за фактом викрадення чужого майна (крадіжка), поєднаного з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 5 ст. 185 КК України).