Херсонські поліцейські виявили майже 900 порушень локдауну

25 Січня 2021, 20:27

За 16 днів локдауну (8-24 січня) поліцейські Херсонщини оформили 878 адміністративних матеріалів за порушення правил карантину.

Про це повідомив заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко.

При цьому 102 протоколи були складені у відношенні відповідальних осіб за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачений мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Інші 776 адмінматеріалів поліцейські винесли громадянам за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті. Ці правопорушники теж повинні сплатити штраф, який становить від 170 до 255 гривень.

Поліція Херсонщини продовжуватиме контролювати виконання та дотримання карантинних вимог, адже по всій території України продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи, характерні для «помаранчевої зони».

За даними МОЗ, протягом минулого тижня в Україні було виявлено 30 612 випадків захворювання на COVID-19, що майже на 14 тис. менше ніж показники позаминулого тижня.

На думку міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, значне покращення результатів боротьби з пандемією COVID-19 стало можливим завдяки посиленим карантинним обмеженням, які тривали з 8 січня 2021 року та припинили дію 25 січня.

Протягом тижня МОЗ проаналізує епідситуацію, що наразі склалася в Україні в розрізі регіонів, та розгляне можливість повернення до адаптивного карантину.