Генічеські депутати планують звернутися до Президента про підвищення тарифів

16 Січня 2021, 11:51

ілюстраційна світлина: Генічеська міська рада до війни

На сесії міської ради Генічеської територіальної громади розглядатиметься звернення до Президента та прем’єр-міністра України щодо підвищення тарифів для населення.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповів Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Серед питань на засіданні сесії міськради депутати планують розглянути звернення до високопосадовців щодо підвищення тарифів для населення за оплату житлово-комунальних послуг.

Сесія запланована на понеділок, 18 січня.

В Херсонській області пройшла низка протестних акцій щодо підвищення тарифів. Відповідне звернення ухвалили депутати Херсонської міської ради на сесії 15 січня.

Раніше житель Генічеська, юрисконсульт Сергій Шликов розповів сайту IPC-Генічеськ, що через суд намагається довести, що не повинен платити за транспортування газу, оскільки, на його переконання, газотраспортна система в місті належить генічанам, які її робили за власні кошти.

Пропозицій із зазначеного питання направить також і обласна державна адміністрація. Зокрема, в листі-звернення до центральних органів влади є прохання сприяти якнайскорішому введенню в дію рішень, прийнятих на енергетичній нараді, яка відбулась 13 січня 2021 року під керівництвом Президента України Володимира Зеленського, та перегляду введення фіксованої ціни на електричну енергію для населення.

Депутати обласної ради розглядатимуть це питання на сесії 21 січня.

Нагадаємо, що з ініціативи Президента України Володимира Зеленського на енергетичній нараді прийнято рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової. За словами Глави держави, ціни в платіжках для населення буде знижено на понад 30%. Тобто з першого лютого всі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ. Окрім цього, є низка рішень по цінах за розподіл газу.