Фермери Херсонщини отримали понад 8,5 мільйонів гривень державної підтримки

28 Січня 2021, 19:45

На Херсонщині фермерські господарства отримують державну підтримку: субсидії, дотації тощо. Разом з тим триває і підтримка міжнародних донорів.

Так, за інформацією Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення м.Херсон, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 106 у 2020 році 35 новостворених фермерських господарств області отримали субсидію з державного бюджету на суму 1,963 млн гривень. Ще 83 фермерських господарств (крім новостворених) за поданими заявками 2019 року отримали 2,720 млн гривень.
Крім того, за рішенням Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 3 фермерські господарства Херсонщини отримали дотації за утримання корів у розмірі 0,450 млн гривень.
Українським державним фондом підтримки фермерських господарств за поданням регіональної комісії Херсонського відділення Укрдержфонду за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» надано 9 фермерам Херсонщини фінансову підтримку на поворотній основі на загальну суму 3,618 млн гривень.
У департаменті наголосили, що державна підтримка розвитку фермерських господарств надаватиметься й у 2021 році.
Водночас, херсонські фермери можуть взяти участь у конкурсах субгрантових проєктів Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.
Зокрема, до 18 лютого 2021 року триває подача заявок на конкурс «Розвиток спроможності переробних підприємств сільськогосподарської продукції».
Повний опис технічного завдання за посиланням https://bit.ly/3f8e06U
До 20 лютого 2021 року 18:00 години триває прийом заявок на одержання субгранту RFA № 23 «Розробка та реалізація пілотного проекту зі створення Організації водокористувачів у Херсонській області».

В рамках проекту надаватиметься підтримка водокористувачам- представникам мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств в розширенні їх участі в реалізації державної політики в секторі зрошення і дренажу в Україні, проведенні інституційної реформи у сфері управління меліоративними системами, підтримки відновлення та модернізації зрошувальних мереж, розширення площ земель під зрошення в Україні, а також захисту інтересів водокористувачів в управлінні зрошувальною інфраструктурою.
Додаткова інформація, форми заявки та іншої документації за посиланням http://bit.ly/3ivPzCf