Завдяки відкритим торгам Асканія-Нова зекономить близько 300 тисяч гривень на ремонті приміщення для ЦНАПу

31 Січня 2021, 15:21

Найближчим часом в Асканія-нова селищній територіальній громаді планують відкрити сучасний ЦНАП. Ще три роки тому Асканія-Нова, за минулого складу селищної ради, заручилась підтримкою програми ULEAD з Європою, а реалізовує проєкт в цьому році – новообрана влада.

Про це він розповів Асканійський селищний голова Вадим Поліщук під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

«Ми на завершальному етапі реалізації проєкту разом з програмою ULEAD з Європою. Якщо не буде оскаржень, протягом місяця проведем усі ремонтні роботи і відкриємо сучасний ЦНАП», – розповів він.

Проєкт реалізовується у співфінансуванні селищної ради, яка виділяє примішення та забезпечує ремонт, а програма ULEAD з Європою постачає необхідне обладнання, меблі, програмне забезпечення тощо.

Крім того, Вадим Поліщук під час свого чергового звіту проінформував, що селищна рада провела аукціон з визначення підрядника робіт по облаштуванню ЦНАПу. За результатами розглядаються документи. Початково передбачалося виділити 680 тисяч, але претендент-переможець запропонував найменшу суму у 409 тисяч. Тому громада зможе зекономити на ремонтних роботах близько 300 тисяч гривень.

Як повідомлялось, Партизанська селищна рада Генічеського району також пройшла конкурсний відбір за програмою U-LEAD з Європою, яка допомогатиме в облаштуванні ЦНАПу, навчанні персоналу. Свою частину перед програмою в селищній раді виконали: провели ремонт в приміщенні, відремонтували офіс, де працюватимуть три адміністратори, зроблено безперешкодний санвузол.

Оскільки Партизанська селищна рада ліквідовується зі створенням Генічеської міської територіальної громади, до якої увійдуть всі населені пункти району, допомогу від “ULEAD з Європою” передають Генічеській міській раді.

Програма «ULEAD з Європою» також допомагала в облаштуванні ЦНАПу в Каланчаку.

Створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в територіальних громадах та невеликих містах підвищує доступність та ефективність надання послуг на місцевому рівні.

Програма «ULEAD з Європою» допомагає створенні або модернізації до 600 ЦНАП українським громадам у чотири раунди до червня 2021 року.