Територіальним громадам додатково передали понад тисячі гектарів землі

23 Січня 2021, 20:09

Фото Євген Алхімов

Головне управління Держгеокадастру у Херсонській обласземліті продовжує передачу у комунальну власність територіальним громадам земель сільськогосподарського призначення державної власності, розпочату наприкінці 2020 року: 28 територіальним громадам додатково передали 243 земельні ділянки.

Про це повідомили в Головному управлінні Держгеокадастру в Херсонській області.

Загальна площа переданих земельних ділянок становить 1313,2263 га.

Переліки переданих у комунальну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності опубліковані у розділі «Передача земель громадам» на сайті Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

Право власності на земельні ділянки органи місцевого самоврядування набудуть після державної реєстрації цього права відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Як раніше повідомлялось, Генічеська міська територіальна громада також отримала у комунальну власність землі сільгосппризначення за межами населених пунктів.

Нагадаємо:

Передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність територіальних громад здійснюється згідно з Указом Президента України від 15.10.2020 № 449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та статті 117 Земельного кодексу України.