Що розробляють архітектори для Скадовська і Генічеська (відео)

21 Січня 2021, 15:37

ілюстраційна світлина, на презентації проєкту в Генічеську

Експерт проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку», архітектор Андрій Луцик розповів сайту IPC-Генічеськ про те, чому архітектори обрали для його реалізації саме Скадовськ та Генічеськ, та над чим працюють.

Активності за проєктом «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку» продовжуються. Так, нещодавно пройшла відеолекція Олексія Давидова «Берегозахисні споруди: принципи функціонування в умовах мілководних заток Херсонської області», під час якої обговорювалася проблема берегозахисту в Скадовську і Генічеську, причини відсутності природних пляжів.
Ознайомитися і цією лекцією, а також відслідкувати усі заходи та дискусії можна за посиланнями.
Нагадаємо, проєкт «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку» виконується Urban Re-Public за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Ініціатори – архітектори з Києва, Харкова та Одеси.  Головні завдання проекту – дослідження урбаністичного потенціалу Генічеська та Скадовська, переосмислення розвитку цих міст та дотичних до них територій та розробка альтернативних сценаріїв просторових трансформацій, які дадуть поштовх до якісних екологічних, соціально-економічних і соціально-культурних змін.