Локдаун завершується, карантинні обмеження залишаються

24 Січня 2021, 20:18

З 25 січня в Україні припиняє дію посилений карантин. Уся країна повертається до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні минулого року.
Про це нагадали у МОЗ України.
“Спільно нам вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити нашу медичну систему та медпрацівників. Якщо на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 000, то на сьогодні цифра складає 18 651 людина”, – прокоментував результи “зимового локдауну” очільник МОЗ України Максим Степанов.
За офіційною інформацією, епідеміологи фіксують стабілізацію ситуації із захворюваністю. Кількість зайнятих ліжкомісць знизилася до менш ніж 30%. При цьому уряд за останній час значно збільшив ліжкомісця із підведеним киснем: з 11 тисяч у вересні до 55 тисяч у січні цього року. На ці потреби для регіонів було виділено майже 1,5 млрд грн.
“Наголошуємо, що вихід із посиленого карантину не означає, що вірус зник. Ми маємо залишатися пильними та ретельно дотримуватися всіх протиепідемічних заходів та рекомендацій МОЗ: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції”, – закликали в Херсонській облдержадміністрації, нагадуючи про карантинні обмеження.

Як повідомлялось, за минулу добу в Херсонській області виявили 103 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

За даними МОЗ, 3 915 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 24 січня 2021 року.