Херсонські платники податків направили рекордні 9,4 мільярда гривень до бюджету

06 Січня 2021, 14:22

Внесок херсонців до зведеного бюджету України у минулому році склав рекордні 9,4 мільярда гривень податків та зборів.

Про це розповів в.о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області АР Крим та м. Севастополя Ігор Клим в інтерв’ю виданню “Український південь“.

“Складний 2020 рік – світова криза, викликана пандемією, обмеження щодо роботи бізнесу, все це наклало свій відбіток. Але, дякуючи платникам податків Херсонщини, державний і місцеві бюджети отримали понад 9 мільярдів податків”, – зазначив він.

За 2020 рік платники податків Херсонщини перерахували рекордну суму до бюджетів усіх рівнів, а саме – 9 млрд. 432 млн. 400 тисяч гривень податкових надходжень.

Надходження на 636 млн. гривень або 7 % перевищує минулорічний показник.

До державного бюджету надійшло понад чотирьох мільярдів гривень, до місцевих – понад п’ять мільярдів гривень.

Як повідомили в пресслужбі Державної податкової служби України, загальнонаціональний темп зростання сукупних надходжень платежів, які контролюються ДПС, за 2020 рік: +13,5%.

Нагадаємо:
  • 2 грудня Кабінет міністрів України вирішив не продовжувати карантин вихідного дня, замість цього в країні в будні і вихідні дні діють обмеження помаранчевої зони.
  • Кабінет міністрів України схвалив введення локдауна в країні з 8 по 24 січня 2021 року. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав це «Зимові канікули заради безпеки».
  • У цей період буде заборонена:
    • робота кафе, ресторанів і барів (крім доставки і на винос), магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів і ТРЦ;
    • будуть відправлені на канікули всі установи освіти, крім дитячих садків;
    • будуть заборонені всі масові заходи.

    У той же час, громадський транспорт буде працювати в режимі «помаранчевої» епідеміологічної зони.

    «Загальний карантин триватиме до 28 лютого 2021 року. Робота транспорту в Україні під час дії додаткових карантинних обмежень в січні 2021 року зупинятися не буде.