Вагові комплекси на Херсонщині принесли держбюджету більше мільйона гривень за 2020 рік (відео)

07 Грудня 2020, 23:50

фото: IPC-Херсон

За 2020 рік, завдяки комплексам контролю ваги, на Херсонщині зафіксовано 1460 порушень. Штрафи з порушників поповнили державний бюджет на 1 мільйон 600 тисяч гривень. 

Про це під час пресконференції за підсумками роботи на посту Голови ХОДА повідомив Юрій Гусєв, передає сайт IPC-Херсон.

“Ми пам’ятаємо всі питання, що піднімав президент під час візиту на Херсонщину стосовно вантажних комплексів. З початку 2020 року перевірено майже 125 тисяч вантажних засобів. Зафіксовано 1460 порушень, складені відповідні протоколи, стягнено відповідні штрафи. До державного бюджету перераховано більше 1 мільйона 600 тисяч гривень”, – зазначив Гусєв.

Вагові комплекси наХерсонщині покликані встановлювати ліміт на масксимальний вантаж,що має убезпечити херсонські дороги від руйнування. Та, як виявилось, їхня робота не завжди є ефективною.

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, наразі на дорогах України працює лише 33 габаритно-вагових комплекси, які можуть зафіксувати перевантаження автомобіля. У розпал збирання врожаю та доставки його до портів, 63 комплекси — на ремонті та метрологічній повірці. Під перевантаженим авто асфальт у літню спеку перетворюється на «пластилін»: дорога швидко руйнується. Гроші платників податків підуть на ремонт автошляхів, а наступного літа ситуація повториться. Президент назвав «засранцями» далекобійників, що перевантажують фури, але справа не лише у безвідповідальності водіїв, а й тих, хто їх наймає і стимулює до порушень.

Подробиці у сюжеті.