В Генічеську безробітний викрав огорожу на цвинтарі

21 Грудня 2020, 17:19

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо викрадення огорожі з могили, яке ймовірно вчинив безробітний 31-річний житель Генічеська.
Про це повідомили в херсонському главку Нацполіції, передає сайт IPC-Генічеськ.
Начальник Генічеського відділу поліції Сергій Балута розповів, що інформація про злочин надійшла в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини минулої суботи, 19 грудня, близько 10-ї ранку. На місце події одразу направили екіпаж групи реагування. Інспектори відпрацювали прилеглу до цвинтаря територію та на одній із вулиць побачили чоловіка, який на велосипеді перевозив секцію огорожі. Поліцейські зупинили велосипедиста.

Ним виявився 31-річний житель Генічеська. Він розповів, що вранці проходив повз цвинтар та побачив, що на могилі людини, яка померла ще у 1902 році, огорожа ледве тримається. Оскільки зараз постійного місця заробітку чоловік не має, він вирішив здати секції у пункт прийому металобрухту. Тому хутко збігав додому, взяв молоток, велосипед і повернувся на цвинтар за металоконструкцією.
Наразі проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». За незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, чоловікові загрожує штраф у розмірі від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Також правопорушник перевіряється на причетність до скоєнні аналогічних незаконних вчинків раніше.

Як повідомлялось, нещодавно користувачів соцмереж обурила публікація жителя Генічеського району. На відео молодик разом з групою знайомих вночі на цвинтарі поводилися зневажливо щодо померлих та висловлювалися нецензурною лайкою.

Поліція відреагувала на допис і зареєструвала інформацію про подію в Журналі єдиного обліку.
Після проведення перевірки, встановлення осіб учасників та відібрання пояснень, діям кожного буде надана належна правова оцінка.