У Великокопанівській сільській громаді облаштовують унікальний заклад для людей різного віку

19 Грудня 2020, 13:23

У Великокопанівській сільській територіальній громаді облаштовують Центр розвитку для людей різного віку.

Для Центру розвитку громади Великокопанівська сільська рада виділила кошти для поточного ремонту хореографічної зали, також був придбаний спеціальний лінолеум, дзеркала, мати і станки, – повідомили у сільраді.
Наразі о окремих приміщеннях проводяться роботи, в інших – вже навчаються діти у групі короткотривалого перебування (5-ти річного віку), а працівники Будинку культури с.Великі Копані, готують в студії музичне Новорічне привітання для жителів своєї громади.
Як зазначили в Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України, членом якої є Великокопанівська громада, під час реалізації спільного проєкту сільської ради з програмою міжнародної технічної підтримки за фінансування USAID у громаді створюють сучасні умови, в тому числі забезпечуючи змістовність та доступність позашкільної освіти. Комплексний підхід до організації корисного для розвитку молоді дозвілля дозволить створити надсучасний простір зі зручними меблями та технічним оснащенням кімнат для гурткової роботи.
Центр розвитку громади – унікальний заклад, який об‘єднуватиме людей різного віку – дітей, молодь, літніх мешканців громади. Під одним дахом надаватимуться різні послуги. Тут працюватимуть відділ культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету сільської ради, функціонують гуртки з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, відбуватимуться заняття з хореографії завдяки виконаному ремонту хореографічної зали. Тут уже функціонує музичний гурток, створюються умови для журналістської діяльності (гурток журналістів), готується арт-студія – приміщення для гурткової роботи, облаштоване для проведення репетицій музичних та вокальних колективів. Є й своя студія звукозапису.
Бібліотечну читальну залу переформатують на сучасний комфортний арт-простір, зручний як для навчання, так і для проведення тренінгів, інших занять. Знайдеться чільне місце і для краєзнавчого сектора відділу культури – для навчання дітей історії та культури рідного краю, народознавства, облаштування музейних кімнат.
Облаштовують тут і сучасну конференц-залу або коворкінг-центр для проведення тренінгів, семінарів, зустрічей, конференцій, нарад та інших заходів. Окреме приміщення відводиться для роботи молодіжної ради.