У Херсоні отштрафували аптеку через підвищення ціни на захисні маски

22 Грудня 2020, 11:47

У Херсоні отштрафували аптеку, приводом стала скарга стосовно підвищення ціни на захисні маски.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Надійшла скарга стосовно підвищення ціни на захисні маски. Для розгляду скарги здійснена позапланова перевірка аптечного закладу, який розташований в місті Херсон. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби, після отримання погодження Держпродспоживслужби України, вийшли за вказаною у скарзі адресою. Під час проведення перевірки з’ясувалось, що завідувачка аптеки надала дві накладні за одним і тим самим номером, але з різною ціною на маски, які вказані у скарзі. Таким чином, під час перевірки спеціалістам Головного управління Держпродспоживслужби були надані недостовірні відомості щодо ціни на захисні маски”, – йдеться у повідомленні.

За порушення законодавства на підприємство накладено адміністративно-господарське стягнення  в розмірі 17 тисяч гривень.

За інформацією місцевого управління Держпродспоживслужби, наразі штрафні санкції оплачені повністю.

Як повідомлялось, за минулу добу в Херсонській області зафіксовано 159 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, найбільше з них в обласному центрі.

Раніше Верховна Рада запровадила штрафи за перебування у громадських місцях і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. При цьому штрафувати порушників можна на місці. Накладати штрафи зможуть органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров’я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

З 19 грудня по всій території України діють нові карантинні обмеження.