У Генічеському районі у наступному році продовжиться ремонт дороги Р-47

24 Грудня 2020, 15:35

У Генічеському районі у наступному році продовжиться ремонт дороги Р-47. Ремонти доріг місцевого значення будуть й надалі проводитися за наявністю проєктно-кошторисної документації та співфінансування.
Про це йшлося під час робочого візиту на Херсонщину народних депутатів України, членів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталія Безгіна й Володимира Іванова.
Народні обранці разом з т.в.о. голови облдержадміністрації Сергієм Козирем обговорили з головами територіальних громад Генічеського та Каховського районів завершення процесу децентралізації. Зокрема, відсутність інфраструктурної субвенції на майбутній рік, програма секторальної підтримки, в якій беруть участь і наші громади, новий закон «Про місцеві державні адміністрації», який буде введено в дію на початку 2021 року та врегулювання питання повноважень й обов’язків старост.

Володимир Іванов зазначив, що у наступному році здійснюватиметься і моніторинг спроможностей громад в контексті надання послуг. Адже упродовж 2021 року державою планується створити ЦНАПи на всіх територіях.
В рамках зустрічі була обговорена й проблема ремонту доріг. Сергій Козир запевнив, що Херсонська обласна державна адміністрація, Державна установа “Місцеві дороги Херсонщини” та Служба автомобільних доріг у Херсонській області будуть надалі працювати над проведенням капітальних та поточних середніх ремонтів. Зокрема,  Також буде розроблена проєктно-кошторисна документація дороги Т-22-09 Велика Лепетиха — Нижні Сірогози — Іванівка — Генічеськ, ремонт якої, за наявністю фінансування, може початися у 2021 році.
Також голови новостворених ОТГ можуть пришвидшувати ремонт доріг державної власності, розробляючи ПКД, адже Служба автомобільних доріг не має на це фінансування.
Автошлях Р 47 — автомобільний шлях регіонального значення на території України. Проходить територією Херсонської області через Херсон — Нову Каховку — Таврійськ — Каховку — Асканію Нову — Новотроїцьке — Генічеськ.
Як повідомлялось, тимчасово виконуючий обов’язки голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир триматиме на особливому контролі реалізацію “Великого будівництва”.
Велике будівництво – неформальна программа президента Володимира Зеленського, що включає в себе ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, як розпочатих раніше, так і абсолютно нових.

Одні з найбільш привабливих локацій Херсонщини – багата на природні рекреаційні ресурси Арабатська Стрілка і унікальний біологічний заповідник – через погані дороги відрізані від цивілізації і один від одного.

«Велике будівництво» поки що сюди не дійшло, хоча за планами Херсонщина мала отримати рекордну кількість відремонтованих кілометрів доріг.

Детальніше у сюжеті Центру журналістських розслідувань: