Туризм на Херсонщині: В “Асканія-Нова” кількість відвідувачів рекордно збільшилась, на острові Бірючий – навпаки

17 Грудня 2020, 15:50

У Херсонській облдержадміністрації розповіли про найбільш популярні для туристів цього року локації та повідомили про те, що робитимуть з місцями, що не набрали популярності: серед них опинився й острів Бірючий у Генічеському районі.

В управлінні туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації, спираючись на дані одного з українських операторів, повідомили, що протягом року Херсонщину відвідало понад 3,7 мільйонів туристів.

При цьому спостерігається зростання кількості відвідувачів у багатьох локаціях Херсонщини, хоча деякі локації області продемонстрували негативну динаміку.

“Є над чим попрацювати Національному природному парку «Азово-Сивашський» та Чорноморському біосферному заповіднику, які за підсумками туристичного сезону, на превеликий жаль, продемонстрували негативну динаміку відвідувань. Для прикладу, неповторний острів Бірючий у 2020 році відвідали лише 570 екскурсантів, тоді як минулоріч цей показник сягав майже 8 тисяч людей. У Чорноморському біосферному заповіднику рівень відвідуваності у порівнянні з минулим роком знизився на 82 % – з 2218 до 400 осіб. Наразі облдержадміністрацією налагоджена співпраця зі вказаними туристичними об’єктами, а також місцевими туристичними агенціями з метою розробки плану заходів для підвищення рівня туристичної привабливості”, – зазначили в ХОДА.

За даними адміністрації, окрім уже звичного напрямку – узбережжя Чорного та Азовського морів, відпочивальники також цікавились об’єктами природно-заповідного фонду регіону. Відтак, біосферний заповідник «Асканія Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна став найпопулярнішим серед українців місцем для відвідування у 2020 році. Надзвичайний ажіотаж тут спостерігався у вихідні, а графік відвідувань туристичної локації був розписаний на декілька місяців вперед. Загалом «Асканію Нову» відвідали понад 97,5 тисяч туристів – найбільше за останні 5 років.

Надзвичайно зріс і рівень зацікавленості українців до ще однієї туристичної локації Херсонщини – Національного природного парку «Олешківські піски». Цьогоріч найбільшу в Європі пустелю відвідали  понад 11,6 тисяч гостей області. Це на 135 % більше, ніж в минулому році.
Власний туристичний рекорд встановив Національний природний парк «Джарилгацький», адже найбільший безлюдний острів у Європі відвідало найбільше туристів за всю історію його існування. Понад 57,3 тисячі людей на власні очі побачили неймовірну красу білосніжних пляжів і чистої морської води. Варто зазначити, що наразі облдержадміністрація спільно зі всіма причетними установами  та організаціями працює над збереженням природної унікальності вказаної території, а також забезпеченням туристів якісними послугами.


Своєю прогресивністю та унікальними природними багатствами приваблює туристів також Національний парк «Нижньодніпровський». У 2020 році його екскурсійними послугами скористалися понад 7,5 тисяч людей – на 79% більше, ніж минулоріч. аразі співробітники парку активно працюють над розробкою нових туристичних маршрутів, тож наступного року кількість охочих скористатися послугами буде набагато більшою.
Як повідомлялося, цього року на Арабатській Стрілці Генічеського району також спостерігався справжній туристичний бум.

Однак дорога, якою могли би їздити туристи з Арабатської Стрілки до заповідника Асканія-Нова та навпаки, і досі залишається не відремонтованою. Про що йшлося у сюжеті

Бездоріжжям до курортів Херсонщини: