Суд відправив одного з підозрюваних у вбивстві військового під домашній арешт, прокуратура не погоджується

29 Грудня 2020, 11:24

Суд відправив одного з підозрюваних у вбивстві військового в Новій Каховці під домашній арешт. Однак прокуратура не погоджується з таким рішенням і наполягатиме на триманні під вартою обох підозрюваних.
Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на офіційні джерела.
Так, 28 грудня Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув клопотання слідчого Новокаховського відділу поліції про обрання запобіжного заходу щодо двох підозрюваних у справі про загибель військовослужбовця в місті Нова Каховка.

За підсумками розгляду клопотань суд прийняв ухвали про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 діб щодо одного з підозрюваних та цілодобового домашнього арешту щодо другого.
Однак у прокуратурі не погоджуються з таким рішенням. Наразі Новокаховська місцева прокуратура готує апеляційну скаргу з метою обрання обом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Як повідомлялося, вночі 25 грудня в Новій Каховці біля одного з барів стався конфлікт з бійкою між військовослужбовцем та двома цивільними. Від отриманих тілесних ушкоджень 40-річний боєць-контрактник військової частини, що дислокується у місті, помер.
За фактом спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, в поліції Херсонської області відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України.