Суд на Луганщині покарав бойовика «ЛНР» «умовним» строком

21 Грудня 2020, 10:30

Редакційний кіт IPC-Херсон

23-річний хлопець був затриманий контрозвідниками два місяці тому на лінії бойового зіткнення. Тепер він отримав «умовний» термін та був звільнений з-під варти у залі суду.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Кремінського районного суду Луганської області від 15 грудня 2020 року.

На лаві підсудних опинився уродженець Сватівського району Луганської області Володимир Гончаров, про затримання якого у кінці жовтня 2020 року повідомила СБУ. Чоловіка було затримано контррозвідниками у взаємодії з військовослужбовцями 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого Збройних Сил України безпосередньо на лінії бойового зіткнення поблизу села Трьохізбенка.

За матеріалами провадження, у квітні 2015 року обвинувачений приєднався до підрозділів незаконних збройних формувань «ЛНР», а саме до лав батальйону «Призрак» так званої «Народної міліції «ЛНР», де був призначений на посаду стрілка. До функціональних обов’язків входило чергування у розташуванні штабу та на блокпостах. У складі незаконного формування проходив службу до грудня 2015 року.

Від січня 2016 року по 20 грудня 2018 року Володимир Гончаров перебував у складі так званої «14 БТрО 2 АК Народної міліції «ЛНР», де проходив військову службу на посаді стрілка механізованої роти. На вказаній посаді чоловік перебував на бойових позиціях вказаного збройного формування в районі села Жолобок Луганської області, де чинив збройний опір Збройним Силам України.

Від 23 травня 2018 року до моменту фактичного затримання Гончаров «перекваліфікувався» на розвідника-сапера. Він мав здійснювати візуальне спостереження з метою виявлення позицій українських військових та встановлювати розтяжки.

Дії Володимира Гончарова слідство кваліфікувало за ч.2 ст.260 (участь у незаконних збройних формуваннях) та ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Між прокурором та обвинуваченим була підписана угода про визнання винуватості.

Суд призначив Володимиру Гончарову основне покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років, однак пом’якшив його до «умовного» терміну на 2 роки. Чоловіка було звільнено з-під варти у залі суду через зміну запобіжного заходу на особисте зобов’язання.