Прикордонники знайшли наркотики в українця, який прямував до Криму

26 Грудня 2020, 05:49

Прикордонники Херсонського загону під час оглядової роботи в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінмежі з ТОТ АР Крим виявили наркотики у громадянина України, який направлявся з її материкової частини до ТОТ АР Крим. Знайти заборонену речовину прикордонникам допоміг службовий пес.

“До контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» на автомобілі прибув громадянин України, який направлявся з материкової частини України до ТОТУ АР Крим. Під час огляду транспортного засобу, за допомогою службового собаки Губр, прикордонники спільно з представниками митниці виявили приховану сіро-зелену речовину, приблизною вагою до 1 граму, яка знаходилася під переднім пасажирським сидінням”, – йдеться у повідомленні.
Прикордонники проінформували співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та передали виявлені речовини правоохоронцям для проведення подальших слідчих дій.
З початку 2020 року адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 538 тисяч громадян та 75 тисяч транспортних засобів. У порівнянні з 2019 роком пасажиропотік зменшився вп’ятеро. За аналогічний період 2019 року адмінмежу перетнули 2 мільйони 583 тисячі громадянин та 391 тисяча автівок.