Поліцейські запобігли вилову червонокнижної риби на мільйон гривень

20 Грудня 2020, 15:59

Під час відпрацювання акваторії Чорного моря інспектори відділення поліції в порту «Херсон» виявили незаконні знаряддя лову, в які впіймалися водні біоресурси, що занесені до Червоної книги. Увесь вилов в живому вигляді був повернутий назад у природне середовище. Тим самим поліцейські попередили завдання збитків, які оцінюються в суму більше мільйона гривень.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник поліції на воді Херсонщини Максим Жарков, поліцейські відпрацьовували територію Скадовського району та поблизу Джарилгацького Національного природнього парку помітили у воді браконьєрські сітки.

Під час перевірки незаконних знарядь лову з’ясувалося, що в них застрягли види водних біоресурсів, занесених до Червоної книги, а саме 9 осетрів російських, 3 білуги та 5 крабів трав’яних. Також з сіток були звільнені два катрани (чорноморська акула), стільки ж скатів та ще 23 краби.

Усі водні біоресурси в живому вигляді були повернуті назад у воду. На місце події була викликана слідчо-оперативна група Скадовського відділення поліції. Встановлюються особи зловмисників, які розмістили незаконні знаряддя лову.

Як повідомлялось, у листопаді на Херсонщині водні поліцейські виявили браконьєрів з уловом близько 400 кг риби.