На пільговий проїзд для жителів Генічеської громади передбачили майже два мільйона гривень

27 Грудня 2020, 08:51

У бюджеті Генічеської територіальної громади на 2021 рік передбачили кошти в сумі 1 200 000 грн. для здійснення  компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян міста Генічеська.

Про це свідчать дані в ухваленому депутатми міської ради бюджеті.

Крім того, на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом спрямовано бюджетні асигнування в сумі 700 000 гривень.

Раніше під час передвиборчої кампанії новообраний міський голова Олександр Тулупов виступав з ідеєю, що навіть з віддаленними від центру громади невеликими селами має бути має бути автомобільне або залізничне сполучення, а соціальна група населення має їздити безкоштовно.

Як повідомлялось, основні показники та розподіл бюджетних коштів у Генічеській міській територіальній громаді представили у вигляді доступної для сприйняття інфографіки.

Згідно оприлюдненим даним, доходи та видатки міського бюджету передбачено у сумі 490 640 522 гривень.

У бюджеті Генічеської територіальної  громади на 2021 бюджетний рік передбачено утримання всіх установ, які існують у районі, міської, селищних та сільських рад до децентралізації. Забезпечені асигнуваннями всі бюджетні установи на виплату заробітної плати та енергоносіїв. Також передбачені кошти на заходи, які існували у місцевих бюджетах у 2020 році.

  • На заходи з соціального захисту населення громади передбачено збільшення у порівнянні з 2020 роком на 121 %.
  • На комунальні некомерційні підприємства охорони здоров’я, які утримуються з НСЗУ, спрямовані кошти на оплату енергоносіїв у сумі – 7,6 млн грн. (видатки на ці заходи у 2020 році – 4,8 млн грн). На заходи з лікування хворих на цукровий діабет – 1,2 млн.
  • На оздоровлення дітей пільгової категорії – 443 тис грн.
  • На організацію благоустрою населених пунктів – 12 млн грн
  • Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства – 11,6 млн грн.
  • співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (в розмірі 10 % від суми загальної реалізації проектів) – 5 млн грн.
  • На заклади галузі освіти (за рахунок коштів податків бюджету громади) збільшено на 121 %. Передбачені кошти на оплату праці, як педагогічних працівників, так і іншого персоналу шкіл в громаді. На утримання дитячих садочків фінансування збільшено, у порівнянні з минулим роком, на 130%.
  • Передбачені кошти на заходи громадського порядку та безпеки.
  • Забезпечено діяльність п’яти місцевих пожежних охорон.

З повною версією інфографіки можна ознайомитись на сайті міськради за посиланням.