На Херсонщині за один день загинули два військовослужбовця

25 Грудня 2020, 20:48

У місті Нова Каховка Херсонської області протягом кількох годин за різних обставин пішли з життя військовослужбовець і боєць Національної гвардії.

Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на інформацію начальниці відділу комунікацій Головного управління Національної поліції України в Херсонській області Тетяни Пшонь.

Один з інцидентів стався на центральній вулиці міста – Дніпровському проспекті. Там, за данними правоохоронців, виник конфлікт між двома місцевими мешканцями і 40-річним старшим солдатом з військової частини, розміщеної у місті. Словесне з’ясування стосунків перейшло у бійку, під час якої військовий отримав травми, не сумісні з життям.

“Відкрите кримінальне провадження по факту спричинення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками для потерпілого. Особи місцевих мешканців встановлюються”, – розповіла Тетяна Пшонь.

Також у передмісті Нової Каховки, селі Корсунка, повісився 24-річний нацгвардієць, який приїхав з Києва у короткотермінову відпустку до батьків. Ймовірна причина самогубства – нещасне кохання: дівчина з Нової Каховки, яка дуже подобалася нацгвардійцю, не відповідала на його почуття взаємністю. За словами Тетяни Пшонь, відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального Кодексу України з позначкою “Самогубство”.

Зараз обидві справи розслідуються поліцією, але є ймовірність передачі їх у Державне бюро розслідувань.

У Службі зв’язків з громадськістю оперативного командування “Південь” підтвердили факт загибелі військовослужбовця.
“У військових частинах та установах оперативного командування “Південь” постійно проводиться робота щодо профілактики порушення військовослужбовцями військової дисципліни.
Незважаючи на це, в деяких випадках військовослужбовці підпорядкованих підрозділів продовжують нехтувати правилами поведінки поза межами військової частини.
Так, 25.12.2020 о 04:30 год. поблизу одного з кафе міста Нова Каховка між військовослужбовцем та цивільними особами виникла сварка, яка переросла в бійку, внаслідок якої військовослужбовцю спричинено тілесні ушкодження від яких він помер на місці події.
Черговий раз командувач військ оперативного командування “Південь” наголошує на неухильне дотримання військовослужбовцями військової дисципліни, як в військовій частині так і за її межами”, – йдеться у повідомленні.
Наразі за цим фактом проводиться також службове розслідування.