На Херсонщині тривають перевірки незаконної реалізації піротехнічних засобів

23 Грудня 2020, 17:02

У Херсонській області тривають перевірки: мобільні групи з числа поліцейських продовжують проводити рейди по виявленню місць можливої незаконної реалізації піротехнічних засобів та феєрверків. За результатами перевірок поліцейські склали п’ять адмінпротоколів.

Про це повідомили в Нацполіції.

Стосовно продавців, які не мають ліцензії на право здійснення цього виду діяльності, правоохоронці складають адміністративні матеріали та вилучають піротехнічну продукцію.

З початку відпрацювання поліцейські склали п’ять адміністративних протоколів. У правопорушників вилучили понад 100 кг піротехнічних засобів.

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько, мобільна група з числа дільничних офіцерів та інспекторів дозвільної системи поблизу продовольчого ринку «Житлоселище» в м. Олешки побачила автівку, на капоті та даху якої були розкладені піротехнічні засоби. Власником продукції виявився 27-річний місцевий житель. Будь-яких документів, що підтверджували б сертифіковане виготовлення петард та феєрверків, у чоловіка не було. Тож у відношенні правопорушника поліцейські склали адміністративний протокол за ч.2 ст.160 КУпАП, а близько 40 кг піротехніки вилучили. Адмінматеріал та вилучене будуть направлені в суд. За скоєне правопорушення чоловікові доведеться сплатити штраф, а продукція буде конфіскована.

Ще одного правопорушника також виявили й поліцейські Чаплинського відділення поліції. Громадянина чекають ті ж самі санкції.

У поліція Херсонщини нагадали про наступні правила безпеки:

  • Петарди, феєрверки, салютні установки слід купувати тільки у спеціалізованих магазинах.
  • Всі ці вироби повинні мати сертифікати. Обов’язково до них додається інструкція державною мовою, в якій описані способи підготовки до запуску установки та її утилізації.
  • Звертайте увагу на дату виготовлення товару та термін його придатності.
  • Не зберігайте придбану піротехніку поблизу нагрівальних приладів, адже це може призвести до перегрівання та детонації.

Піротехнічні вироби можуть спричинити серйозні опіки чи травми рук, обличчя, очей. При використанні піротехніки слід обов’язково дотримуватись правил особистої безпеки.