На Херсонщині підприємці висунули свої вимоги щодо карантинних обмежень та фіскалізації

25 Грудня 2020, 15:52

У Херсонській області підприємці висувають свої вимоги щодо карантинних обмежень та фіскалізації, влада пропонує створити для них регіональну раду при облдержадміністрації. 
Про це йшлося під час зустрічі робочої групи з питань підтримки малого та мікробізнесу, що відбулась в ХОДА на цьому тижні.

“Основна мета – побудувати відкритий діалог між підприємцями та владою. Ми спільно маємо сформувати пропозиції, які задовольнятимуть бізнес, владу, а також споживачів. Надалі вони розглядатимуться на рівні центральної влади для прийняття відповідних рішень”, – наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Сергій Козир.
Зокрема, під час засідання робочої групи було обговорено такі питання: введення мораторію на проведення перевірок малого бізнесу контролюючими органами, доцільність запровадження карантину для підприємців, скасування обов’язкової фіскалізації для малого бізнесу, а також створення регіональної ради підприємців при ОДА.
Після обговорення сторони домовилися спільно напрацювати дорожню карту першочергових заходів, націлених на підтримку бізнесу на Херсонщині.
При цьому учасниця зустрічі Yuliia Bronat розповіла, що на заході представники SaveФОП запропонували декілька варіантів вирішення складної економічної ситуації, яка виникла у малого бізнесу через введення законодавства про тотальну фіскалізацію підприємців.
Серед інших пропозицій підприємці наполягали на наступних:
Негайне прийняття рахунків 3853-1, 3853-2, 3993 щодо скасування РРО для малого бізнесу та повернення Книги обліку доходів;
Впровадження мораторію на інспекцію малого бізнесу на період карантину та через рік.
Необхідність підняти карантинові та карантинові обмеження для підприємців через їхню неефективність, економічну кризу та неконституційність вжиття таких заходів.
Необхідність реорганізації митних служб з метою надання первинних документів, що входять в Україну через державний кордон.
Створення та організація ефективної роботи на постійній основі консультативних органів підприємців, що складаються з підприємців під органами державної влади.
“Представники податкової служби та державних потреб також побували на засіданні. сервіси, які висловили занепокоєння щодо неможливості реалізації певних абзаців законодавства щодо фіскалізації та нагляду на ринку малого бізнесу. Сподіваємося, що пропозиції, які надаються малим підприємством, будуть почуті на всіх рівнях уряду, і скоро будуть подані відповідні рахунки”, – зазначила вона.
Як повідомлялось, Кабмін вирішив продовжити карантин до 28 лютого 2021 року з посиленням обмежень на період з 8 до 24 січня.
Рух #SaveФОП — український громадський рух, учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.