Майно районних рад передають новоутвореним громадам укрупненного Генічеського району

24 Грудня 2020, 18:15

Генічеська районна рада припинила повноваження Новотроїцької, Нижньосірогоської , Іванівської районних рад шляхом приєднання до Генічеської районної ради. Також депутати прийняли рішення щодо безоплатної передачі майна, прав та обов’язків юридичних осіб із спільної власності територіальних громад старих районів  до комунальної власності обраних 25 жовтня міської та селищних рад нових територіальних громад.

Відповідні рішення були ухвалені на пленарному засіданні райради.

Крім того, у райраді створили п’ять постійних комісій та призначили їх голів, зокрема: головою постійної комісії мандатна, з питань депутатської діяльності та етики, законності та правопорядку обрано – Ліхтаренко В.Д.; головою постійної комісії з питань бюджету, фінансів та інвестиційної діяльності – Стегуру Н.В.; головою постійної комісії з питань обліку та управління власністю районної ради – Вівтаника О.Б.; головою постійної комісії з питань екології, використання природних ресурсів та  регулювання земельних відносин – Булочніка Д.М.; головою постійної комісії з питань адміністративно-територіального устрою, взаємодії з органами місцевого самоврядування району – Бекірову Г.Р.

Відповідно до порядку денного другої сесії депутати внесли зміни до низки програм соціального напрямку оновленого Генічеського району, до рішень «Про районний бюджет Генічеського району на 2020 рік»,  «Про районний бюджет Нижньосірогозького району на 2020 рік».

Також депутати прийняли рішення щодо безоплатної передачі майна, прав та обов’язків юридичних осіб із спільної власності територіальних громад Генічеського району до комунальної власності Генічеській міської ради, майна, прав та обов’язків юридичних осіб із спільної власності територіальних громад Нижньосірогозької районної ради до комунальної власності Нижньосірогозької селищної ради, майна, прав та обов’язків юридичних осіб із спільної власності територіальних громад Новотроїцького району до комунальної власності територіальної громади Новотроїцької селищної ради.

Раніше у Херсонській облдержадміністрації нагадали, що згідно з законодавством, райради мають не пізніше 1 липня 2021 року передати у власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності, які знаходяться на території тергромад.

Головам райрад були надані відповідні доручення щодо передачі у власність територіальних громад об’єктів спільної власності, про виконання яких голови тергромад, райрад та РДА мають до 28 грудня прозвітувати управлінню децентралізації та розвитку громад.
Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України проводить консультації щодо питань реорганізації місцевих рад, передачі майна тощо.

Нагадаємо, 17 липня 2020 року Верховна Рада прийняла Постанову № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів». У результаті цього рішення усі 490 старих районів ліквідовані, натомість утворені 136 нових районів (з них 17  районів знаходяться на тимчасово окупованих територіях: 10 районів  в АР Крим, 3 райони – в Донецькій області та 4 райони – в Луганській області).

Генічеський район (з адміністративним центром у місті Генічеськ) створено у складі територій Генічеської міської, Іванівської селищної, Нижньосірогозької селищної, Новотроїцької селищної територіальних громад, перші вибори в яких відбулись 25 жовтня.