Кримчани можуть отримувати медичні консультації онлайн

19 Грудня 2020, 21:16

Фото Нацполіція

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму, можуть отримати допомогу у закладах охорони здоров’я Херсонської області, підписавши декларацію із сімейним лікарем дистанційно та щодня мати доступ до якісної медичної консультації онлайн.

Про це нагадали в Представництві Президента України в АРК.

Кримчанам не обов’язково перетинати адміністративну межу та відвідувати лікарню у Херсонській області для підписання паперової декларації. Достатньо підписати її в онлайн режимі, просто подзвонивши за телефоном щодо підписання декларації та отримавши контакти сімейного лікаря.
“Якщо ви виїхали на підконтрольну територію, вас завжди готові приймати: Амбулаторія загальної практики сімейної медицини КНП “Генічеський центр первинної медико-санітарної допомоги” (с.Чонгар); Преображенська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини КНП “Каланчацький центр первинної медико-санітарної допомоги”, +38 05530 37291”, – звернулися до кримчан у Представництві.
Наразі така послуга доступна лише у Херсонській області, але органи влади працюють над системним вирішенням питання доступу до онлайн-послуг наших громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.
Гаряча лінія для кримчан Херсонської обласної державної адміністрації з питань медичних послуг: +38 099 3509728 (Viber, Telegram, WhatsApp). За цим номером можна отримати консультацію та контактні дані сімейного лікаря.
Як повідомлялось, для КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” передали 25 тисяч захисних масок. Тепер кожен, хто перетинатиме адміністративну межу з тимчасово окупованою АР Крим, зможе безкоштовно отримати медичну маску, аби убезпечити себе та оточуючих від захворювання на COVID-19.

У разі виникнення додаткових питань щодо перетину КПВВ, а також потреби підтримки у перетині, контакти служби звернень Представництва Президента України в АР Крим:

 Мобільний номер телефону для звернень кримчан через Viber та WhatsAppp змінено: +380675476575
Інші контакти Служби звернень Представництва:
 за адресою для звернень громадян: м. Херсон, проспект Ушакова, 42
 за телефоном безкоштовної “гарячої лінії”: 0 800 502 192
 за допомогою мережі Skype – обліковий запис: ark predstavnictvo
 електронною адресою: zvernennia@ppu.gov.ua