Генічеській лікарні передадуть кисень, – в області готуються до можливого ускладнення епідемічної ситуації

25 Грудня 2020, 20:32

Після встановлення двадцятитонних кріоциліндрів у двох лікарнях в Херсоні зникла необхідність у використанні інших ємностей об’ємом дві тони, які до цього забезпечували киснем пацієнтів обох лікарень. Їх планують передати у лікарні в Генічеську та Новій Каховці.

Про це повідомили в пресслужбі обласної адміністрації, передає сайт IPC-Генічеськ.
«Ми уже повністю розробили логістику передачі таких ємностей. Зараз триває облаштування місць для їх встановлення на території вказаних медзакладів. Попередньо плануємо, що весь процес вдасться завершити до середини січня», – розповів директор Департаменту здоров’я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко.
За його словами, це дозолить удосконалити систему безперебійного постачання кисню лікарням області, які надають допомогу хворим на коронавірус пацієнтам і дозволить миттєво зреагувати на можливе ускладнення епідемічної ситуації.
Два двадцятитонних кріоциліндри для кисню встановлені на території обласної інфекційної лікарні ім. Г.І.Горбачевського та Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних. Відтепер навіть за умови виникнення критичної ситуації хворі, які потребуватимуть кисневої підтримки, отримають необхідну допомогу.
«Встановлення таких кріоциліндрів є результатом спільної роботи облдержадміністрації, медиків та спеціалістів. Якщо раніше кисень необхідно було підвозити щодня, то тепер його запасу вистачить щонайменше на 8-12 днів», – розповів т.в.о. голови облдержадміністрації Сергій Козир.
Наразі в області 16 383 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них:
  • 7001 людина поборола недуг;
  • 8974 людини інфіковані COVID-19;
  • 408 людей померли.