На розвиток туризму в Генічеську потрібні додаткові кошти (відео)

27 Грудня 2020, 18:59

На розвиток туризму в Генічеську потрібні додаткові кошти. Через недостатнє фінансування цієї галузі з місцевого бюджету, додаткові кошти планується залучити від міжнародних донорів.

Таку думку висловила керівниця відділу туризму Генічеської міської ради, представниця громадської організації «Асоціація гостинності Генічеського району» Тетяна Большакова, передає сайт IPC-Генічеськ.

“На розвиток туризму в бюджеті виділяється дуже мало коштів, тому ми дуже розраховуємо на підтримку USAID. Ми будемо писати дрібні заявки на модернізацію, ремонт об’єктів, існуючих туристичних пам’яток”, – сказала вона.

У бюджеті Генічеської територіальної громади для реалізації програм і заходів в галузі туризму та курортів в 2021 році передбачено виділення коштів у сумі 250 тисяч гривень.

Крім того, в бюджеті передбачено кошти в сумі 260 тисяч гривень на виготовлення буклетів, календарів с логотипом Генічеської МТГ, сувенірних ручок, крафт-пакетів, банера, оплата послуг за роботи «Комплексна еколого-геологічна та санітарна оцінка території планованого курорту з обґрунтуванням границь зон гірнично-санітарної охорони», перевезення пасажирів на туристичний ярмарок та консультаційно-методична допомога по організації туристичної виставки, відрядження на туристичну виставку.

Як повідомлялось, доходи бюджету Генічеської міської територіальної громади на 2021 рік  розраховано у сумі 490 640 522,00 гривень, в тому числі доходи загального фонду 480 193 377,00  грн, доходи спеціального фонду 10 447 145,00 грн.

Основні показники та розподіл бюджетних коштів у Генічеській міській територіальній громаді представили у вигляді доступної для сприйняття інфографіки, яка доступна на сайті міськради за посиланням.

Наразі міська рада співпрацює з проєктами USAID “Економічна підтримка Східної України” в галузі розвитку туризму Генічеська та Арабатської Стрілки та «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку», який виконується організацією “Urban Re-Public”.

Під час проведення навчання та зустрічей в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» готельєри та ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціацію для спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону.

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» протягом цього року допомагав громадам Генічеського району розвивати туристичні продукти, утворити туристичні активи. В планах на наступний рік є конкретні ініціативи з фінансової підтримки певних нових продуктів у Генічеському районі Херсонщини.