З “Чонгару” до Криму відправили 20-метровий прапор України (фото, відео)

04 Грудня 2020, 19:56

У п’ятницю, 4 грудня, біля КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з незаконно анексованим Росією Кримом відбулась акція до Дня Збройних сил України.

Як повідомили сайту IPC-Генічеськ в Херсонському регіональному меджлісі кримськотатарського народу, представники місцевої кримськотатарської спільноти також підтримали захід. Вони разом з волонтерами з Краматорська, Києва, Херсонської та Запорізької областей своєю акцією виступили на підтримку жителів Криму й запустили в напрямку тимчасово окупованого півострова прапор України розміром 20 на 6 метрів. Акція відбулась в рамках марафону “Донецьк-Луганськ-Крим”.

фото з Фейсбук-сторінки сторінки Влада ІвановаЗахід планувався на іншу дату, але через деякі обставини та сприятливі погодні умови був проведений саме 4 грудня.

Разом із прапором на півострів відправили 10000 листівок із написами «З Днем Збройних сил України!», «Україна єдина», «Там, де ми, там Україна» та іншими.

Наступну акцію біля “Чонгару” планують приурочити до Дня прав людини і присвятити в’язням Кремля.

 

Як повідомлялося, 1 серпня, учасники щорічного всеукраїнського «мотопробігу Єдності» прибули на адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом та передали прикордонникам український державний прапор, а представникам місцевого меджлісу – кримськотатарський національний прапор, який провезли через майже всю країну.

У неділю, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України.