У селищі Рикове захисникам України виділили 11 земельних ділянок

06 Грудня 2020, 04:24

У селищі Рикове (стара назва – Партизани) Генічеського району Херсонщини виділили 11 земельних ділянок для учасників бойових дій.

Про це під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ розповів Партизанський селищний голова Олександр Галицький.

«11 чоловік отримали по 2 га земельних ділянок для ведення особистого сільського господарства. Те, що їм гарантовано державою. Ще в черзі залишилось п’ять чоловік. Черга велика, але ми по мірі можливості звертаємо на це увагу, і максимально допомагаємо», – сказав він.

Крім того, він звернувся з вітальним словом до Дня Збройних Сил України та засвідчив підтримку ЗСУ.

«Важливо, щоб у кожного бійця був справжній і надійний тил. Як представник громади Вам засвідчую, що ми є надійною допомогою Збройних Сил України», – наголосив Олександр Галицький.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, за листопад поточного року на Херсонщині у власність військовослужбовцям передані 95 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 133,5 га та надано дозвільні документи щодо оформлення землевпорядної документації на 127 ділянок загальною площею 158,9 га.

Загалом з часу запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасники бойових дій на Сході України отримали у власність 3800 земельних ділянок загальною площею 6226,0846 га, найбільше – на території Іванівського – 857,9 га, Голопристанського – 608,1379 га, Великоолександрівського – 450,5816 га, районів. Крім того, військовослужбовці отримали в Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області 6824 дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо передачі у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу 9800,6833 га.

Як свідчать дані моніторингу стану затвердження проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок різного цільового призначення та передачі їх у власність зазначеній категорії громадян різними розпорядниками землі (Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області – 3800 ділянок, органами місцевого самоврядування та районними державними адміністраціями – 1960 ділянок), в цілому по області стан забезпечення учасників АТО/ООС земельними ділянками становить 74,4%.

Нагадаємо, надання у власність земельних ділянок учасникам бойових дій здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.