Нижньосірогозький бюджет менший за Генічеський у 3,5 рази

26 Грудня 2020, 13:53

Депутати Нижньосірогозької селищної ради ухвалили бюджет і програму соціально-економічного розвитку на 2021 рік. Порівняно з бюджетом, ухваленим Генічеською міськрадою, бюджет Нижньосірогозької ТГ менший, ніж у Генічеській майже у 3,5 рази.

Згідно оприлюдненої інформації, бюджет селищної територіальної громади з урахуванням міжбюджетних трансфертів складає близько 140 мільйонів гривень.

Згідно розподілу витрат селищного бюджету, на утримання апарату Нижньосірогозької селищної ради передбачено витратити близько двох мільйонів 110 тисяч гривень.

На багатопрофільну стаціонарну медичну допомогу населенню за програмою соціального та економічного розвитку Нижньосірогозької громади на 2021 рік передбачено фінансування у розмірі двох мільйонів 237 тисяч гривень. На оздоровлення дітей – 300 тісяч гривень тощо. Відділ соціального захисту та медицини Нижньосірогозької селищної ради отримає фінансування у розмірі чотирьох мільйонів 475 тисяч гривень.

Найбільшу частину бюджету громади спрямовано на утримання закладів освіти та оплату праці працівників галузі, через це на інші видатки, у тому числі такі важливі, як: житлово-комунальне господарство та соціальний захист, заплановано менші суми.

Як повідомлялось, наприкінці грудня прийнято бюджет Генічеської громади, який складає 490 млн гривень.
17 липня 2020 року Верховна Рада прийняла Постанову № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів». У результаті цього рішення усі 490 старих районів ліквідовані, натомість утворені 136 нових районів (з них 17  районів знаходяться на тимчасово окупованих територіях: 10 районів  в АР Крим, 3 райони – в Донецькій області та 4 райони – в Луганській області).
Генічеський район (з адміністративним центром у місті Генічеськ) створено у складі територій Генічеської міської, Іванівської селищної, Нижньосірогозької селищної, Новотроїцької селищної територіальних громад, перші вибори в яких відбулись 25 жовтня.