У Херсонській області ремонтують заклади освіти

24 Грудня 2020, 12:35

На Херсонщині триває “Велике будівництво”: у Голій Пристані відремонтували ясла-садок, у Новозбур’ївській школі ремонтні роботи тривають.
Про це повідомили в пресслужбі обласної адміністрації.

У м. Гола Пристань завершено капітальний ремонт дошкільного навчального закладу комбінованого типу (ясла-садок) № 2 «Посмішка». Ремонтні роботи у дитячому садку розпочалися 24 липня. Зокрема проведено такі роботи:
🔸 утеплення фасаду будівлі;
🔸 утеплення покрівлі;
🔸 сучасне оформлення зовнішніх стін та внутрішніх приміщень.
Все це забезпечить запровадження заходів енергоефективності, зменшить споживання енергоресурсів, дозволить покращити умови навчання 200 дітей та роботи всього колективу дошкільного закладу.
На реалізацію проектів використано 5 906,41 тис. грн. у т.ч. за рахунок:
– коштів ДФРР – 1 767,19 тис. грн.,
– місцевого бюджету – 4 139,22 тис. грн.
До кінця грудня в Новозбур’ївській школі №1 будуть завершені всі ремонтні роботи, передбачені фінансуванням на 2020 рік.
Цей об‘єкт увійшов до переліку об‘єктів «Великого будівництва» на цей рік, але через виникнення в процесі реалізації проєкту необхідності виконання робіт, які не були враховані наявною проєктно-кошторисною документацією, а також невідповідності кошторисної документації кресленням та проєктним рішенням, виникла необхідність проведення її коригування та експертизи.
Тож об’єкт став перехідним на 2021 рік, тобто благоустрій території школи буде завершено у 2021 році.
Більше про “Велике будівництво” на Херсонщині можна дізнатись у відповідній рубриці на сайті ХОДА.

Велике будівництво – неформальна программа президента Володимира Зеленського, що включає в себе ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, як розпочатих раніше, так і абсолютно нових.

На Херсонщині на цю програму планується витратити близько 175 мільйонів гривень з державного та місцевих бюджетів.

Кошти підуть в основному на ремонт дорожнього покриття, дитячих садків та шкіл. Наразі план будівництва виконано на 63%. Специфіку Великого будівництва на Херсонщини можна продемонструвати на прикладі одного об’єкта.

Це – так званий Милівський міст, а точніше частина траси Берислав – Мар’янське, що проходить Милівською балкою.

Сюжет Петра Коберника, Центр журналістських розслідувань: