У Херсонській області передають маски для незахищених верств населення

22 Грудня 2020, 22:42

Єдиний антикризовий штаб області за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку USAID передав партію масок багаторазового використання в кількості 5 000 одиниць до Фонду громади Херсона «Захист» та до Громадської платформи «Добро переможе».

Засоби індивідуального захисту будуть передані незахищеним верствам населення.
“Коронавірусна інфекція є нашим спільним ворогом, що не розрізняє національної або етнічної приналежності, політичних або релігійних переконань. Однак, є групи населення,які належать до групи підвищеного ризику та потребують нашої підтримки, наприклад, одинокі люди похилого віку. Агенство США з міжнародного розвитку USAID робить все можливе, щоб заходи, вжиті у відповідь на кризову ситуацію, охоплювали потреби найуразливіших верств населення”, – йдеться у повідомленні департаменту.
Крім того, за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) Єдиним антикризовим штабом області за участі Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації передано наступну партію масок багаторазового використання до БО БФР «Берегиня».
До роботи обласного штабу долучаються місцеві жителі, підприємці. Передану продукцію збирають у продовольчі набори для тих, хто звертається до штабу по допомогу.
Головні задачі Єдиного антикризового штабу:
  • Допомога засобами індивідуального захисту лікарям, які знаходяться у зоні ризику.
  • Допомога лікарням медичним обладнанням, яке необхідне для транспортування контактних осіб з ознаками інфекції, їх ізоляції та подальших дій щодо недопущення поширення інфекції та забезпечення підтримки життєдіяльності хворого.
  • Забезпечення гуманітарною допомогою  незахищених  верств населення: осіб з інвалідністю, одиноких громадян похилого віку.
  • Координація взаємодії кол-центру з волонтерами, громадськими організаціями та бізнесом.

Колл-центр антикризового штабу: (099)3509746, (099)3509728, (066)7703291, (095) 1335601, (099)3509753.

Як повідомлялось, раніше Фонд громади міста Херсон “Захист” у співпраці з Херсонською обласною державною адміністрацією за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID передав 25 тисяч захисних масок для КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” на адмінмежі з незаконно анексованим Кримом.