Замість народного депутата Іванова голосувала невідома жінка (відео)

20 Листопада 2020, 16:02

Замість народного депутата від “Слуги народу”, мажоритарника з Херсонщини Володимира Іванова шість разів проголосувала інша людина – невідома жінка. Це сталося на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 18 листопада, котре відбувалося в режимі відеоконференції.

Про це повідомляє рух ЧЕСНО, пише сайт IPC-Генічеськ.

Як виявилося, два з цих шести голосувань стосувалися президентського законопроєкту про всеукраїнський референдум. Голова комітету Андрій Клочко підміни нібито не помітив.

“Голосування сторонньої особи замість народного депутата на засіданні комітету є прямим порушенням закону “Про комітети Верховної Ради України”, а ідентичне цьому кнопкодавство в сесійній залі парламенту – порушенням Конституції України, яке віднедавна ще й підпадає під дію Кримінального кодексу”, –наголошує ЧЕСНО.

Засідання Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 18 листопада відбувалося в режимі відеоконференції на платформі Zoom. Перед його початком голова комітету Андрій Клочко (“Слуга народу”) провів перекличку та нарахував присутніми 22 із 27 членів комітету. Під час переклички мажоритарник-”слуга” Володимир Іванов на своє прізвище не відгукнувся, його акаунт у загальній сітці вікон також не з’явився.

Перед його початком голова комітету Андрій Клочко (“Слуга народу”) провів перекличку та нарахував присутніми 22 із 27 членів комітету. Під час переклички мажоритарник-”слуга” Володимир Іванов на своє прізвище не відгукнувся, його акаунт у загальній сітці вікон також не з’явився.

На 1:19:58 до зустрічі нарешті долучається акаунт Іванова. Проте у вікні спочатку з’являється дівчина (можливо, помічниця депутата), а потім уже сам Іванов.

Як повідомлялося, Генічеський район Херсонської області входить до 185-го округу, де перемогу на позачергових виборах народних депутатів України здобув кандидат від партії “Слуга народу” Володимир Іванов.

Раніше Генічеський міський голова Олександр Тулупов, а також голова Генічеської райради Андрій Євстратов заявляли про відсутність належної комунікації з Володимиром Івановим.

Іванов відстоював об’єднання громад в Генічеському районі за формулою «один район – одна громада».

Рух ЧЕСНО – це громадська організація із експертизою у сферах парламентаризму і місцевого самоврядування, політичних фінансів та виборів.