Викрадач дорожніх знаків на Херсонщині отримав три роки позбавлення волі

27 Листопада 2020, 22:50

Восени 2019 року мешканець селища Новотроїцьке викрав 10 дорожніх знаків на автодорогах навколо районного центру. Поліцейські викрили зловмисника. Наразі суд обрав чоловікові покарання у вигляді позбавлення волі.
Як проінформували в поліції Херсонської області, під час оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили місця збуту краденого та встановили особу злодія. Ним виявився 34-річний житель Новотроїцького району, раніше судимий за крадіжки. Зі слів крадія, у нього в родині були проблеми та скрутне матеріальне становище. І, коли були потрібні гроші, зловмисник йшов на автодорогу, де викопував дорожні знаки, скручував їх зі стойки та здавав у пункт прийому металобрухту. На отримані кошти він купував продукти харчування та ліки для рідних.

Суд визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді три років позбавлення волі, з поміщенням до кримінально-виконавчої установи закритого типу.
За аналітичними даними управління превентивної діяльності Херсонського обласного главку поліції за 10 місяців 2020 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на території Херсонщини зафіксовано зростання на 1,3% кількості дорожньо-транспортних пригод з постраждалими. Також на понад 32 відсотки зросла кількість загиблих в ДТП громадян (2020: 103, 2019: 78).
Тому за ініціативи керівництва поліції Херсонської області з 17 листопада розпочалося проведення «Місячника безпеки дорожнього руху». Профілактичні заходи направлені на покращення безпеки дорожнього руху на автодорогах та вулицях населених пунктів області, тим самим на попередження та недопущення загибелі і травмування людей в дорожньо-транспортних пригодах.