ВООЗ закликала світ почати підготовку до нової пандемії

07 Листопада 2020, 12:44

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що світ повинен зайнятися підготовкою до нової пандемії. Це стане головною темою 73-ї щорічній сесії ВООЗ, яка пройде 9-14 листопада.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву ВООЗ, передає Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, держави-члени ВООЗ повинні «готуватися до нової пандемії вже зараз».

«Ми бачили за останній рік, що країни, які мають міцну інфраструктуру охорони здоров’я, яка стосується підготовки до надзвичайних ситуацій, були здатні діяти швидко з метою стримування і контролю за поширенням вірусу SARS-CoV-2», – заявили в організації.

На майбутній сесії ВООЗ, яка відбудеться 9-14 листопада, буде розглянуто проект резолюції, який посилює готовність держав-членів до майбутніх надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я.

«Ця резолюція закликає світову спільноту охорони здоров’я забезпечити, щоб всі країни були краще оснащені для виявлення випадків COVID-19 та інших небезпечних інфекційних захворювань, і прийняття заходів у відповідь», – заявила ВООЗ.

Зараз в світі пандемія коронавірусу. При цьому почалася друга хвиля COVID-19. Багато країн повернули карантинні обмеження і вводять локдауни.

Нагадаємо:

  • В кінці вересня 2020 року ВООЗ оголосила про створення нового ефективного експрес-тесту, який може визначити наявність COVID-19: тест нового типу зможе виявити коронавірусну інфекцію протягом 15-30 хвилин, а його вартість наразі оцінюють у 5 доларів за один екземпляр.
  • 6 листопада в Україні з діагнозом COVID-19 госпіталізовані 1517 пацієнтів, померла 201 людина. Також виявлено 9721 новий випадок коронавірусної хвороби.