Учням кримськотатарських класів на Херсонщині передали книги від Меджлісу і “Кримської родини”

27 Листопада 2020, 20:51

Учням класів з кримськотатарською мовою навчання в Генічеському районі Херсонщини передали книги від голови Меджлису кримськотатарського народу Рефата Чубарова і кримськотатарського культурно-освітнього центру “Кримська родина”.

Про це повідомив керівник Представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, член Меджлісу кримськотатарського народу та Всесвітнього конгресу кримських татар Абмеджит Сулейманов.

“Книги від голови Меджлису кримськотаьарського народу,”Qirim ailesi”(Кримська родина), “ Kirimli” отримали учні 1-4 класів кримськотатарської мовою навчання Новоолексіївської ЗОШ-1. Також книги від «Кримської родини» «Історія Криму та кримськотатарського народу» отримали учні з кримськотатарською мовою навчання Риківської ЗОШ, факультатівив Фрунзенської ЗОШ, Генічеської ЗОШ-4, Щасливської ЗОШ та дитячих садочків «Джерельце», « Івушка» смт. Новоолексіївка.

Генічеський район Херсонської області – єдиний на материковій частині України регіон, де найбільш компактно і масово проживають кримські татари.

Як повідомлялося, минулого року в селищі Новоолексіївка Херсонської області відкрили ще один клас з викладанням кримськотатарською мовою.