У Великій Лепетисі привели до ладу центральне сміттєзвалище

26 Листопада 2020, 05:55

Місцеві аграрії допомогли прибрати на центральному сміттєзвалищі у Великій Лепетисі.

Як уточнили в селищній раді, така допомога у вирішенні цього питання не вперше.

“Вже не вперше у вирішенні цього питання допомагають сільгоспвиробники, сільськогосподарські підприємства селища, які  долучаються до співпраці та йдуть назустріч селищній раді.  На сьогоднішній день дякуємо за допомогу із прогортанням сміття на полігоні Бугаю І.І., який допоміг фінансово та  Гудзоватому С. Й., директору філії ПАТ ДПЗКУ «Великолепетиський елеватор» за надану техніку”, – йдеться у повідомленні.

Сміттєзвалище прогорнули бульдозерами.

У громаді відзначили, що облаштування полігону твердих побутових відходів та боротьба зі стихійними сміттєзвалищами  –  одні з найактуальніших проблем у Великій Лепетисі.

За даними Мінекології, в Україні за 2019 рік (без урахування даних АР Крим та м. Севастополь) утворилось майже 53 млн. мпобутових відходів, або понад 10 млн тонн, які захоронюються на 6 тис. сміттєзвалищ і полігонів загальною площею майже 9 тис. га.

Близько 78% населення України охоплено послугами з вивезення побутових відходів.

Завдяки впровадженню, в 1462 населеному пункті роздільного збирання побутових відходів, роботі 34 сміттєсортувальних ліній, 1 сміттєспалювального заводу і 3 сміттєспалювальних установок перероблено та утилізовано близько 6,1 % побутових відходів, з них: 2 % спалено, а 4,1 % побутових відходів потрапило на заготівельні пункти вторинної сировини та сміттєпереробні лінії.