У новій Генічеській громаді хочуть допомогти з працевлаштуванням працівників ліквідованих місцевих рад (ВІДЕО)

24 Листопада 2020, 18:39

Робітникам міської, а також сільських та селищних рад Генічеського району, які будуть ліквідовані зі створенням міської територіальної громади, допоможуть з працевлаштуванням.

У цьому запевнив новообраний міський голова, діючий мер Генічеська Олександр Тулупов, пише сайт IPC-Генічеськ.

«На першій сесії міської ради, це буде остання сесія для повноважень сільських голів, тобто вже ми будемо голосувати за структуру, в майбутньому два місяці дано буде для того, щоб люди працювали. Потім вони будуть звільнені, буде передано усе майно. Це буде поетапно робитись, тож за два місяці ми повинні будемо попередити людей про можливе звільнення або ми надамо нове місце», – сказав міський голова.

Він подякував виборцям за підтримку на голосуванні та розповів про заплановані перші кроки на посаді.

«Зараз у нас іде підготовка до першої сесії, там ми будемо розглядати структуру, формувати комісії, розглянемо пропозиції людей по старостах, кого вони бачать на цих посадах, саме з депутатами будемо обирати старост за моєю пропозицією. Зараз багато пропозицій надходить, багато зустрічей з людьми, намагаюсь усіх прийняти вислухати, тож оце такі перші кроки. Зробимо якісь кроки щодо утворення комунальних підприємств або розформування їх, бо ми знаємо, що по населених пунктах багато комунальних підприємств, в яких мабуть є і борги, але ж працюємо кожного дня над цими питаннями», – зазначив Олександр Тулупов.

Як повідомлялося, Асоціація міст України розробила практичний посібник для громад, який має допомогти новоствореним територіальним громадам зробити перші кроки та ефективно працювати.

25 жовтня, в Україні проходило голосування з місцевих виборів. Усі населені пункти Генічеського району (у колишніх межах) увійшли до складу Генічеської міської територіальної громади.

За результатами голосування 25 жовтня до Генічеської міської ради пройшли 7 політичних партій. Найбільше місць отримала політична партія “Опозиційна платформа – за життя”. Головою Генічеської міської громади став також висуванець від партії ОПЗЖ, діючий мер Генічеська Олександр Тулупов.

Нагадаємо:

  • 17 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д.
  • Законопроект дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.