У Генічеську обговорять проблемні питання газозабезпечення

19 Листопада 2020, 20:22

Свердловина №87 на Стрілковому родовищі газу, Арабатська стрілка Фото: investigator.org.ua

У місцевій адміністрації планують обговорити проблемні питання газозабезпечення Генічеського району у зимній період разом з представниками відповідних установ.

Про таку ініціативу розповів сайту IPC-Генічеськ очільник Генічеської РДА Андрій Онищенко.

“В першу чергу, треба роз’яснити мешканцям нашого Генічеського району, хто постачає газ, хто подає. Ми знаємо, що чорноморнафтогаз пробурив ще одну скважину, яка допоможе достатню кількість газу давати нашому району. Стосовно обслуговування і технічних питаннь – це питання Херсонгазу”, – сказав голова адміністрації.

Відповідний захід планують провести наступного місяця, щоб представники громадськості могли поставити запитання, які їх цікавлять, безпосередньо керівництву Херсонгазу, Чорноморнафтогазу, обговорити шляхи їхнього вирішення.

Як повідомлялося, на початку цього року в Генічеському районі виникла проблема з опаленням: частина абонентів на певний час залишилася без газу.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, компанії групи «Нафтогаз України» достроково  завершили буріння нової свердловини на Стрілковому газовому родовищі на Арабатській стрілці на Херсонщині і отримали приплив газу, який дозволить покрити зимовий дефіцит газу для споживачів міста Генічеська та Генічеського району, що виникав у минулі морозні роки.

Про буріння нової свердловини для збільшення видобутку газу на Стрілковому родовищі та плани ДАТ «Чорноморнафтогаз» щодо  забезпечення населення Генічеського регіону блакитним паливом йдеться у випуску програми «Питання національної безпеки з Валентиною Самар» (проєкт Центру журналістських розслідувань), знімальна група якої першою побувала на місці нової свердловини.