У Генічеську навчалися ефективній співпраці туристичного сектору та визначали сильні сторони для розвитку

24 Листопада 2020, 18:40

За сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” для представників туристичного активу Генічеської громади відбувся триденнийонлайн тренінг “Ефективна співпраця учасників ринку для розвитку туристичної дестинації”. 
Як повідомили в проєкті, участь у навчанні взяли двадцять представників місцевої влади та туристичного бізнесу – власники готелів, садиб.
Тренерка Тетяна Тимошенко говорила про те, як налагодити партнерство заради ефективного управління та досягнення цілей розвитку громади. Також розповідала про кращі практики партнерства між країнами для розвитку туризму.

“Нам потрібно вчитися партнерству. У світі є прекрасні варіанти співпраці не лише між малими громадами, а і між країнами…
Туризм запускає в громаді багато процесів, це кроссекторальний напрямок, який є стимулом та каталізатором багатьох економічних та соціальних процесів в громаді. Туризм – це не лише екскурсія містом, це розвиток малого і середнього бізнесу, інструмент збереження об’єктів культурної та історичної спадщини, механізм культурної та народної дипломатії – обмін враженнями, знаннями та досвідом. Коли ми зрозуміємо це, будемо розвивати свої громади завдяки розвитку туризму”,– сказала тренерка.
Учасники визначали свої сильні сторони, які можуть сприяти розвитку туризму. У Генічеську це дитячі, бальнеологічні курорти (лікування грязями), фестивальний напрямок.

світлина Тетяни Тимошенко

Наступного року за сприяння Проєкту USAIDпланується продовження навчання представників туристичної галузі – розроблятимуть дорожні карти розвитку туризму у своїх громадах.
Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії “Схід економічних можливостей”. Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру.
Як повідомлялося, проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» протягом цього року допомагав громадам Генічеського району розвивати туристичні продукти, утворити туристичні активи. В планах на наступний рік є конкретні ініціативи з фінансової підтримки певних нових продуктів у Генічеському районі Херсонщини.
Влітку цього року готельєри і ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціаціюдля спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону.