У Генічеському районі інтенсивний темп поширення COVID-19, – Онищенко (ВІДЕО)

24 Листопада 2020, 20:14

У Генічеському районі спостерігається інтенсивний темп росту захворювань на COVID-19. Підтверджені випадки коронавірусної хвороби й у працівників місцевої адміністрації.

Про це розповів сайту IPC-Генічеськ очільник РДА Андрій Онищенко.

Наразі COVID-19 підтверджений у двох співробітників адміністрації, контактні особи встановлені, очікуються результати тестування контактних осіб.

“Наразі встановлено ковід у двох осіб, всі інші, які мали контакти, пройшли ПЛР-тестування, чекаємо на результати, і вже будемо знати: чи буде ще в нас захворювання на коронавірус чи ні. На той час я знаходився у відпустці і не мав контактних зв’язків”, – зазначив голова РДА.

Також він звернувся до населення з проханням дотримуватися правил безпеки та не допустити стрімкого поширення коронавірусної хвороби. 

“За весь час пандемії в Генічеському районі зафіксовано 163 випадки захворювання, за листопад – 39 випадків і за останній тиждень в нас 15 випадків. Це говорить про високий інтенсивний темп росту захворювань на ковід. Хочу нагадати мешканцям нашого району, що треба дотримуватись елементарних правил, що можуть вас захистити від зараження коронавірусної інфекції: при спілкуванні знаходитись на відстані, носити захисну маску, яка буде закривати рот і ніс, і мити частіше руки. Ми проводимо заходи, спрямовані на запобігання коронавірусної інфекції: створені ковід-патрулі в кожній селищной і міськкій раді разом з представниками поліції Херсонської області, а саме поліції Генічеського райвідділу, також до складу входять представники держпоживслужби нашого району, виходять на рейди і притягають до адміністративної відповідальності порушників, складаються протоколи і вже після того направляються до суду. Крім того зараз в деяких школах є високий темп захворюванності як учнів, так і вчителів, тому в окремих випадках в Генічеському районі за рішенням комісії ТЕБ та НС, деякі школи вже зараз закриті до 6 грудня. Це не всі школи, а ті школи, де відбувається велика частка захворювань, як вчителів, так і школярів “, – наголосив голова адміністрації.

Як повідомлялося, за минулу добу на Херсонщині зафіксовали 165 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 8 дітей та 13 медичних працівників.

У Херсонський області запрацює повністю електронна система моніторингу відбору проб та проведення ПЛР-тестувань. Також впровадження електронної системи дозволяє встановлювати контроль за режимом самоізоляції осіб, які контактували з хворими на COVID-19.

За даними МОЗ, за минулу добу в Україні було зафіксовано 12 287 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано 1 403 особи. Ситуація залишається напруженою.