Програма «U-LEAD з Європою» передасть допомогу Генічеській громаді

26 Листопада 2020, 10:53

Програма «U-LEAD з Європою» планує надати Генічеській громаді пакет підтримки для облаштування ЦНАПу в селищі Рикове (стара назва – Партизани).

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомив Партизанський селищний голова Олександр Галицький.
“Партизанська селищна рада пройшла конкурсний відбір за програмою U-LEAD з Європою, яка допомогатиме в облаштуванні ЦНАПу, навчанні персоналу. Свою частину перед програмою ми виконали: провели ремонт в приміщенні, відремонтували офіс, де працюватимуть три адміністратори, зроблено безперешкодний санвузол. Все підготовлено, дотримано всі вимоги європейських партнерів: це має бути відкритий простір”, – розповів селищний голова.
Оскільки Партизанська селищна рада ліквідовується зі створенням Генічеської міської територіальної громади, до якої увійдуть всі населені пункти району, допомогу від “ULEAD з Європою” буде передана вже Генічеській міській раді.
Олександр Галицький розповів, що відповідний меморандум про співпрацю між “ULEAD з Європою” та Генічеської міської ради планується підписати найближчим часом, коли буде скликана перша сесія міськради.
За інформацією облдержадміністрації, 24 листопада під час спільної зустрічі між представниками програми “ULEAD з Європою: створення ЦНАП”, облдержадміністрації, відділу цифрових послуг ОДА та керівництва Генічеської громади домовились створити територіальні підрозділи центру надання адмінпослуг, аби жителі Генічеської громади могли зручно отримувати адміністативні послуги “на місці” в смт Рикове та Новоолексіївка (є діючий ЦНАП) планують . Також віддалені робочі місця ЦНАПу з’являться і в інших населених пунктах громади.
Також у рамках подальшої співпраці Програма «U-LEAD з Європою» планує надати Генічеській громаді пакет підтримки, що включатиме:
консультаційно-методичну роботу з інституційного створення ЦНАП, його територіальних підрозділів та віддалених робочих місць, а також інтеграції важливих для громадян та бізнесу переліку послуг;
тренінги для персоналу ЦНАП та суб’єктів надання адміністративних послуг;
впровадження Інформаційної системи «Вулик» для автоматизації роботи ЦНАП;
облаштування передбачених для терпідрозділу ЦНАП в смт Рикове робочих місць меблями та комп’ютерною технікою.
Як повідомлялося, через пандемію коронавірусу відкриття Центру надання адміністративних послуг у селищі Рикове (у минулому – Партизани) Генічеського району перенесено на наступний рік.