Правоохоронці склали більше 100 протоколів за порушення карантину в Генічеському районі

06 Листопада 2020, 15:39

Сергій Чилікін

З початку введення карантинних обмежень у Генічеському районі поліцейські склали більше 100 адмінпротоколів про порушення правил і вимог карантину.

Про це під час брифінгу в РДА проінформував начальник сектору реагування патрульної поліції Генічеського ВП ГУНП в Херсонській області Сергій Чилікін, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

Більшість протоколів складено за порушення маскового режиму: перебування людей у громадських спорудах, магазинах, без засобів індивідуального захисту, матеріали передані до суду, де громадяни можуть оскаржити можливе рішення про покарання.

“Нагадую: поліція не для того, щоб штрафувати, людей, наказувати, а, перш за все, для того, щоб попереджувати, щоб не допустити розповсюдження цієї коронавірусної хвороби”, – наголосив Сергій Чилікін.

За його словами, співробітники Генічеського відділу поліції цілодобово проводять роботу щодо виявлення правопорушень, пов’язаних з недотриманням карантинних обмежень, масочного режиму тощо.

Кожного дня поліцейські складають два-три протоколи на таких порушників. Наразі найбільшу увагу поліцейські приділяють перевізникам та роботі розважальних закладів і громадського харчування.

Наразі в Херсонській області 5 027 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них:
2182 людини побороли недуг;
2 735 людей інфіковані COVID-19;
110 людей померли.

Як повідомлялося раніше, з 2 листопада “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у містах Гола Пристань, Каховка, Нова Каховка, а також у Бериславському, Великолепетиському, Верхньорогачицькому, Генічеському, Голопристанському, Іванівському, Каланчацькому, Каховському, Новотроїцькому, Олешківському, Чаплинському районах.

Тут діють обмеження “жовтої” зони. Заборонені:

  • масові заходи за участі більше 30 осіб, відвідування установ соціального захисту, у яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;
  • на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор події;
  • обмеження зеленої зони зберігаються.

Нагадаємо: