Поліцейські склали 42 адмінпротоколи за порушення карантину вихідного дня на Херсонщині

16 Листопада 2020, 10:37

На Херсонщині поліцейські перевірили більше 1100 закладів на дотримання протиепідемічних обмежень під час вихідних. На керівників закладів складено 42 адміністративні протоколи за порушення карантину.

В зв’язку з посиленням протиепідемічних заходів через значне поширення хвороби COVID-19 правоохоронці перевірили роботу закладів. У вихідні дні поліцейські виявляли та реагували на повідомлення про порушення карантину, проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарювання.
Протягом вихідних днів поліцейські працювали у рейдових групах та перевірили 1108 закладів. Перевірці підлягали об’єкти, які працювали всупереч обмежень «карантину вихідного дня», запроваджених урядом України: заклади торгівлі, громадського харчування, заклади, що надають побутові послуги та послуги з розміщення громадян.
На керівників закладів складено 42 адміністративні протоколи за ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Працівники поліції продовжують перевіряти суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних обмежень.
За інформацією сайту IPC-Генічеськ, підприємці з Генічеська приєдналися до акції  #SaveФОП та “Податковий майдан”, що зараз проходить під Верховною Радою. Серед вимог – також і скасування карантину вихідного дня.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та вводиться карантин вихідного дня до 30 листопада.

У кожні вихідні з 14 листопада до 30 листопада 2020 року в Україні через запровадження карантину забороняється: діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім кіно- та відеозйомок, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Мають бути закритими також спортивні зали, фітнес-центри, басейни. Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити дві години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.