Поліцейські оштрафували майже шість десятків херсонців, які були без масок

23 Листопада 2020, 14:26

За минулі вихідні поліцейські Херсонщини склали 93 протоколи за порушення «карантину вихідного дня», а також склали постанови про адмінпорушення на 58 жителів Херсонщини, які перебували у громадських будівлях без захисної маски.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, за минулі вихідні рейдові групи з числа поліцейських та представників інших державних служб перевірили на дотримання карантинних вимог 2061 суб’єкт господарювання. З них 462 – це заклади харчування, 1034 – торгівельні заклади, 139 – розважальні заклади. Також були перевірені 426 пасажирських транспортних засобів.
Під час перевірок поліцейські районних підрозділів поліції Херсонщини за порушення карантинних вимог склали 93 адміністративні протоколи за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.
Також поліцейські проводили профілактичну роботу з населенням щодо дотримання обов’язкового маскового режиму під час знаходження в громадських спорудах, будівлях та транспорті.
За категоричне небажання дотримуватися вимог ч.2 ст.44-3 КУпАП поліцейські складали постанови про адміністративне правопорушення. Відтепер 58 громадян повинні сплатити від 170 до 255 гривень штрафу за перебування у вищевказаних місцях без захисної маски.
Загалом від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 2995 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).
Згідно з постановою Кабміну, обмеження діятимуть у кожні вихідні з 14 листопада до 30 листопада з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка.
На вихідних забороняється:
  • приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе);
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;
  • приймання відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності;
  • робота закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • приймання відвідувачів суб’єктами, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення (салони краси, магазини промтоварів та інше).
Дозволяється:
  • медична практика;
  • робота банків;
  • робота операторів поштового зв’язку;
  • торгівля продуктами харчування, пальним, ліками, медвиробами, ветпрепаратами, кормами, якщо вони займають не менше 60% від торговельної площі суб’єктів господарювання;
  • послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;
  • робота автозаправних комплексів (без зон харчування), технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів.
Верховна Рада запровадила штрафи за перебування у громадських місцях і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. При цьому штрафувати порушників можна на місці.
Накладати штрафи зможуть органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров’я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

За минулу добу в Херсонській області зафіксовано 155 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 11 дітей та 12 медичних працівників.

Наразі в області 8704 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
3734 людини побороли недуг;
4782 людини інфіковані COVID-19;
188 людей померли.
Більше інформації про COVID-19 в офіційних джерелах: