Пляжі на Арабатській Стрілці будуть чистити за новою технологією

19 Листопада 2020, 18:07

Щасливцевська сільська рада виділила комунальному підприємству «Комунсервіс» кошти для придбання обладнання, за допомогою якого тутешні пляжі будуть чистити за новою технологією.

Про це повідомили у сільраді.

Планується купити два трактори “Белорус” по 540 тис. грн за кожен. Також два спеціальні очисники  піску Manta Gold beach cleaning, по 845 тис. грн. за кожен, які будуть кріпитися до нових тракторів. Такі очисники пляжів підходять для роботи на береговій лінії. Вони оснащені нерухомими лезами, які на необхідній глибині та ширині збиратимуть сміття та просіятимуть пісок.

“Щасливцевська сільська громада, яка є членом Асоціації міст України, навіть у міжсезоння продовжує дбати про головне джерело наповнення місцевого бюджету та добробуту своїх мешканців. Йдеться про комплексну механізацію процесу прибирання пляжів, благоустрій прибережної території цього курортного населеного пункту на Азовському морі.
Далекоглядно виділяти кошти на закупівлю спеціальної техніки для прибирання та благоустрою пляжів на території громади означає приваблювати сюди дедалі більше туристів та відпочивальників. Адже індустрія відпочинку на цій сільській території дедалі розвивається та збагачує місцевий бюджет, дає можливість заробити місцевим мешканцям та іншим суб`єктам підприємництва – платникам податків”, – прокоментували обачність Щасливцевської сільради у Херсонському регілнальному відділенні Асоціації міст України.

Як повідомлялося, цього року на центральному пляжі села Щасливцеве на Арабатській Стрілці запрацював рятувальний пост. Такі пости у подальшому планують встановити на всіх пляжах на території сільради.

Рятувальні пости на пляжах, є невід’ємною частиною переліку існуючих умов при отриманні “Блакитного прапору” міжнародного зразку безпечного пляжу, який видається пляжам Європи на підставі рішення незалежного рішення Міжнародного Журі, про їх відповідність вимогам критеріїв програми ” Блакитний прапор”.