На Херсонщині запрацює система контролю за самоізоляцією контактних осіб

23 Листопада 2020, 17:00

З 23 листопада в Херсонський області запрацює повністю електронна система моніторингу відбору проб та проведення ПЛР-тестувань. Також впровадження електронної системи дозволяє встановлювати контроль за режимом самоізоляції осіб, які контактували з хворими на COVID-19.

Про це на селекторній нараді, яка пройшла в онлайн-форматі, розповів заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

“Після того, як запрацює електронна система, керівники РДА мають координувати роботу органів Національної поліції та місцевого самоврядування стосовно організації роботи за дотриманням громадянами режиму самоізоляції”, – додав Вадим Чабан.

Крім того, на Херсонщині планують збільшити кількість ПЛР-тестувань. Після того, як запрацює електронна система, керівники РДА мають координувати роботу органів Національної поліції та місцевого самоврядування стосовно організації роботи за дотриманням громадянами режиму самоізоляції.

В області у наявності 11562 ПЛР-тестів та 12535 ІФА-тестів. На Херсонщині ІФА-тестування проводить 11 лабораторій, а ПЛР-тестування – три лабораторії.
Як повідомлялося, за минулі вихідні поліцейські Херсонщини склали 93 протоколи за порушення «карантину вихідного дня», а також склали постанови про адмінпорушення на 58 жителів Херсонщини, які перебували у громадських будівлях без захисної маски.
За минулу добу в Херсонській області зафіксовали 155 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких один випадок у Генічеському районі.
Як повідомили в МОЗ, за минулий тиждень в країні було зафіксовано 90 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19, що майже на 14 тисяч більше в порівнянні з позаминулим тижнем. Всього госпіталізовано 10 597 осіб проти 9 653 тижнем раніше.
Міністра охорони здоров’я Максим Степанов заперечує інформацію, що розповсюджується у ЗМІ та соціальних мережах щодо заповненості лікарняних ліжок, виділених для пацієнтів хворих на COVID-19 та з підозрою. Наразі дійсно є напруженою ситуація в деяких регіонах, але вона є контрольованою.
У країні відведено під лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою 53 445 ліжко-місць. Водночас у лікарнях наразі перебувають 27 792 особи з підозрою та підтвердженим COVID-19, тобто заповненість становить 52%.
МОЗ продовжує вводити нові ліжка. Для порівняння: на початку епідемії нараховувалось 12 704 ліжко-місця для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.