На Херсонщині зафіксували забруднення повітря з титанового заводу Фірташа у Криму

11 Листопада 2020, 15:43

Пересувна лабораторія виявила перевищення забруднюючих речовин у повітрі в Херсонській області.

Про це повідомили в місцевій Держпродспоживслужбі, передає сайт  IPC-Генічеськ.

Пересувна лабораторія Держпродспоживслужби проводить моніторингові дослідження повітря навколишнього середовища в Чаплинському та Каланчацькому районах в період з 20 жовтня по 12 листопада.

За час спостереження було виявлено перевищення як максимально разових, так і середньодобових гранично допустимих концентрацій по метану, сірководню, вуглеводним насиченим оксиду  азоту, озону, сірчистого ангідриду, фенолу, ксилолу, етилбензолу, стеролу.

Дослідження проводяться в зоні впливу діяльності ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» (колишній “Титан”) з метою цілодобового екологічного моніторингу повітря навколишнього середовища. Здійснюються лабораторні виміри рівня забруднення атмосферного повітря  Чаплинського та Каланчацького районів. А саме таких локацій: КПВВ «Чаплинка», с. Преображенка, с.Ставки, с. Олександрівка,с. Першоконстантинівка, с. Григорівка.

Нагадаємо, в розслідуванні «Двоокис Фірташа» Центр журналістських розслідувань повідомляв, що завод «Кримський титан» (Армянський філіал ПрАТ «Юкрейніан кемікал продактс», що належить олігарху Дмитру Фірташу, скидав відходи у відстійники у  Херсонській області.